Winkelwagen

Een van de nascholingscursussen die we aanbieden, is de cursus Rijoptimalisatie. In deze cursus staat een verantwoorde rijstijl centraal. Met name veiligheid en het vermijden van risicovolle situaties. Maar daarvoor moet je eerst weten een onveilige situatie is. Daarna kan je leren wat je kan doen als het voorkomt en hoe je veiligheid kunt creƫren.

De cursus

Na de cursus rijoptimalisatie is de chauffeur in staat om schades te voorkomen, risicovolle situaties te verkleinen en op een verantwoorde manier de weg op te weg. Het doel is uiteindelijk om een rijstijl te ontwikkelen waarbij veiligheid voorop staat. En mocht er toch een onveilige situatie voorkomen, dan weet de chauffeur wat hij of zij het beste kan doen.

Theorie

De onderwerpen de behandeld worden tijdens de 4 uur theorie hebben te maken met het ontwikkelen van een veilige rijstijl. Enkele onderwerpen die worden behandeld, zijn:

  • Beheersing van het voertuig
  • Verkeersinzicht
  • Anticipatie op situaties
  • Werking van veiligheidssystemen
  • Technische kenmerken
  • Verschillende kijktechnieken

Regulier of e-learning

Bij ons kan je de cursus op twee manieren volgen: via reguliere wijze of via e-learning. De reguliere wijze betekent dat de 4 uur theorie fysiek plaatsvindt. Via e-learning kun je theorie gevolg worden via ons eigen e-learning platform. Voor beide manieren geldt een praktijk gedeelte van 3 uur. De reguliere cursus is ook opgeknipt te bestellen. Beide varianten zijn CBR/CCV gecertificeerd. De cursus bestaat uit een lesplan waarin wordt aangegeven wat er behandeld wordt en hoeveel uur dit mag kosten. Zo is het overzichtelijk wat er tijdens de cursus wordt behandeld. Omdat de cursus geaccordeerd is, ontvang je binnen twee werkdagen je certificaat na afronding van de cursus.

Koop de cursus

Wil jij de cursus rijoptimalisatie voor je medewerkers aanschaffen? Koop de reguliere cursus hier of de e-learning hier. Heb je nog vragen over de cursus, de reguliere wijze of ons e-learning platform? Neem dan gerust contact met ons op.