Winkelwagen

Een digitale tachograaf is tegenwoordig een verplicht instrument bij zware wachtwagens, bussen en lichte bedrijfsvoertuigen. De cursus digitale tachograaf legt aan de chauffeurs uit hoe het instrument werkt, waarom het verplicht is en hoe ze er mee om moeten gaan.

Digitale tachograaf

Een digitale tachograaf meet onder ander de rij- en rusttijden van de chauffeur. Maar ook de snelheid en de gelegde afstand van het voertuig. Het apparaat heeft een grote van een autoradio en registreert alles digitaal van ten minste 28 dagen. De bestuurderskaart die de chauffeur gebruikt moet daarna en soms eerder uitgelezen worden met speciale uitleesapparatuur.

De cursus

De cursus behandeld niet alleen de wetten en regels, maar ook handige tips over het gebruik van de tachograaf. Denk bijvoorbeeld aan vragen als: ‘wanneer gebruik ik OUT OF SCOPE?’. Deze cursus is goed voor 7 punten voor de nascholing van de code 95.

Volgen van de cursus

De cursus is zowel op reguliere wijze als via e-learning te volgen. De reguliere leswijze bestaat uit een hele cursusdag waarin alles wordt behandeld. De mogelijkheid om de cursusdag op te knippen is aanwezig. Bij de e-learning volgt de cursist vier uur theorie online. De voordelen van onze e-learning lees je op ons e-learning platform. Naast online theorie is er een klassikaal deel van drie uur.

Lesplannen code 95

De cursus bestaat uit een lesplan dat is opgebouwd aan de hand van het KIT model. KIT staat voor: kennis, inzicht en toepassing. Het lesplan is CBR/CCV geaccordeerd. Dit betekent ook dat je binnen twee dagen je certificaat ontvangt na afronden van de cursus. Dit betekent dat de cursus, zowel regulier als e-learning, voldoen aan de eisen van het CBR/CCV.

Bestel het lesplan

Wil je het lesplan voor de cursus digitale tachograaf bestellen voor je medewerkers? Koop de variant van jouw wens dan in onze webshop. Wil je liever eerst meer informatie ontvangen over de lesplannen of de wijze waarop ze te bestellen zijn? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.